Balindê (Harbî) êke ji mezintirîn curên “elhuyan” di Cîhanêda. Pyên wî hindî zendên zelamekî distûrin, pencên vî balindey ji pencên hirçan mezintirin.
Bi şev şyanên Harbî bo dîtin û bêhinkirinê şeş cara ji şyanên gurgî zêdetirin.
Balnidê Harbê li başurê emrîka û dinav daristanên Emezunêda û dûr ji mirovan dijît.
Jiber meznahîya ten û qebarê wî, bi mezintirîn curên elhuyan dihête nyasîn.
Xelkê daristanên Emezunê gelek Efsane li ser vî balindey vehandîne û di bêjn ev balinde bo çendîn curên dehba xo di guhurît.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *